Wedstrijd Heiloo juni 2019

Het was lang geleden dat een van de Hestagaman wedstrijden zo druk werd bezocht. Meer dan genoeg deelnemers stonden in geschreven voor deze dag. De hele nacht had het gespoeld van de regen, de dag ervoor trouwens ook, dus waar we een beetje bang voor waren, was ook gebeurd. De hele inrijbak van de ponyclub in Heiloo stond blank! We vreesden een beetje voor de reactie van de deelnemers. Nergens voor nodig, zo bleek achteraf, want niemand heeft geklaagd. Sterker, iedereen spetterde gewoon vrolijk door het water!
 
Het was een beetje passen en meten met het parkeren van de trailers, omdat naast de inrijbak ook de rest van het terrein onder water stond. Normaal gesproken is er ruimte zat, maar nu hadden we maar een klein stukje wat nog redelijk droog was. Gelukkig stonden er uiteindelijk maar 2 combinaties op het parkeerterrein naast het complex en alle paarden stonden in een fijn prikweitje.

In de ochtend werden zoals gebruikelijk de töltproeven gereden. Dirk en Job waren weer de vertrouwde ringmeesters en alles liep op rolletjes. Iedereen stond netjes op tijd klaar voor hun proef.
Tijdens de lunch was het gezellig druk in de kantine. Met 37 deelnemers komt er ook een flink aantal toeschouwers op de wedstrijd af. Iedereen deed zich te goed aan een broodje of patatje en tegelijk werd er even rondgesnuffeld tussen de spulletjes van de tweedehands markt. Verder was de Icelandic Horse shop aanwezig met leuke en mooie IJslander artikelen en konden mensen kennis maken met de oliën van Young Living via MojoOlía van Monique Miedema.

De middag begon met de V5 gevolgd door de V3 en V2, allemaal viergangen proeven. Helaas is de binnenbak in Heiloo te kort om ook vijfgangenproeven te kunnen uitschrijven. Maar wie weet kunnen we de wedstrijd in de toekomst een keer in de buitenbak houden, daar is namelijk genoeg ruimte.

Als afsluiting had Hestagaman weer voor een leuke funproef gezorgd, namelijk de akoestische tölt. Juryleden Margien, Josien en Kristina werden voorzien van gepimpte blinddoeken en moesten, alleen op gehoor, de tölt van de paarden beoordelen. Na een aantal rondes bleef uiteindelijk Carla Ranzijn over als winnaar.

We hebben genoten van deze mooie zonnige dag met natte voetjes en een heerlijk ontspannen en gezellige sfeer. We kijken nu al uit naar de wedstrijd van 20 oktober. Ook dan zullen we weer zorgen voor een leuke funproef, dus schrijf je allemaal in!


De volledige uitslagen staan op ticker.icetestng.com