Wedstrijd Heiloo september 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar 26 september was het zo ver, eindelijk weer een Hestagaman wedstrijd! Vorig jaar werd onze najaarswedstrijd nog een week van te voren afgezegd door aangescherpte coronaregels, deze keer mocht alles gelukkig doorgaan. En wat was het gezellig! 
 
Het voelde weer als vanouds en iedereen had er zin in. Bijna iedereen van het bestuur zat weer op zijn vertrouwde stekkie. Judith regelde alles in de rekenkamer, Paula controleerde de paspoorten en Mieke had weer hele mooie prijzen geregeld. We hadden Klaas gevraagd om te helpen als ringmeester en parkeerhulp, en als oud bestuurslid staat hij nog steeds voor ons klaar. 
 
Terwijl de deelnemers de baan aan het verkennen waren, kwamen de juryleden de kantine binnengelopen. Voor deze wedstrijd hadden we Josien Warris, Margien Verkuyl en Armet Tuijn uitgenodigd. En ook de jury was zichtbaar positief gestemd. Anneke heeft ervoor gezorgd dat ze de hele dag niks te kort zijn gekomen wat betreft hapjes en drankjes.
 
Normaal gesproken is Marjolein onze vaste speakeraar, maar doordat het “Fokkerij event” op dezelfde dag was en Spót was uitgeroepen tot één van de beste Nederlands gefokte sportpaarden van 2021 kon ze logischerwijs niet op onze wedstrijd zijn. Gelukkig wilde Manon deze taak wel op zich nemen en heeft zij de hele dag alles met veel enthousiasme aan elkaar gepraat.
 
Verder hadden we nog hulp van Karina als tweede ringmeester en Karin heeft overal geholpen waar dat nodig was. Ik zelf was ook vliegende keep. Er zijn stiekem altijd nog veel klusjes die er op zo’n dag moeten gebeuren, zoals de baan uitzetten, protocollen knippen en aan elkaar nieten, en aan het einde van de dag nog een rondje over het terrein om de laatste mest weg te halen.
 
Het was een heerlijke zonnige dag, met heel veel blije mensen, een tweedehands paardenspullen markt in de kantine, netjes gepoetste al iet wat wollige IJslandse paarden, mooie resultaten en heel veel positiviteit! Alle deelnemers, vrijwilligers en publiek, bedankt voor deze mooie dag!


 

De volledige uitslagen staan op ticker.icetestng.com