Bike and ride 2024

Zaterdag 13 april was er een leuk rondje uitgezet van 12 kilometer in de omgeving van Hargen. 


Nieuwjaarsborrel 2024

Op 20 januari was er niet alleen een gezellige nieuwjaarsborrel maar ook een uitgebreide lezing van Noortje!


strandrit 2023

Op 29 oktober in Hargen aan zee genoten we van een gezellige strandrit.


voorjaarswedstrijd 2023

Op 21 mei vond een zeer geslaagde voorjaarswedstrijd plaats in Middenbeemster.


Ringsteken september 2022

Tijdens onze najaarswedstrijd in Heiloo hadden we weer een heel leuk funonderdeel! Deze keer gingen we ringsteken. Henni mocht de spullen lenen van de Vrienden van het Aangespannen Paard Noord-Holland. Deze keer konden we lekker buiten aan de slag en de deelnemers mochten eerst een keertje oefenen. 


We clinic 2022

Tijdens de Working Equitation (WE) kennismakingsdag die georganiseerd werd in Enkhuizen bleek maar weer dat IJslanders uitermate geschikt zijn voor deze tak van sport. Deze clinic werd gegeven door Laila Rood-Tang uit Venhuizen. Sommige van de deelnemende paarden vonden al die obstakels in het begin wat spannend, maar alles werd uiteindelijk door iedereen overwonnen!


Cursusdag 2022

 

De eerste cursusdag van het jaar is een feit! Op de fijne locatie van Rijvereniging Amethyst in Wijdewormer heeft Pim van der Sloot op 27 februari een cursus gegeven aan 7 enthousiaste Hestagamanleden. Op deze zonnige maar koude dag kreeg iedereen 2 keer een half uur les en kon je zelf kiezen of je in de binnenbak of buiten op de zandplaat wilde rijden.


videowedstrijd 2022

Afgelopen zondag 13 februari hebben we de nabespreking van de videowedstrijd gehouden in Wijdewormer. In de kantine van rijvereniging Amethyst zijn we samengekomen om de 11 ingestuurde filmpjes te bekijken en de beoordeling van de jury te horen. Het was ontzettend gezellig om elkaar weer in het echt te zien. Voor de uitslag, klik op de "meer lezen" knop.

Fotowedstrijd "kerst" 2021

We hebben ontzettend leuke, grappige en creatieve foto's binnen gekregen voor de fotowedstrijd met het thema "Kerst". Voor de uitslag, klik op de "meer lezen" knop. Daar kun je ook de winnende foto's bewonderen. Daarnaast zullen alle inzendingen te zien zijn in de eerst volgende Flugrit.

Wedstrijd Heiloo september 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar 26 september was het zo ver, eindelijk weer een Hestagaman wedstrijd! Vorig jaar werd onze najaarswedstrijd nog een week van te voren afgezegd door aangescherpte coronaregels, deze keer mocht alles gelukkig doorgaan. En wat was het gezellig! 

Teamgangen videowedstrijd 2021

Op 30 april was de sluitingsdatum van de Teamgangen videowedstrijd en op het laatste nippertje kwamen er nog een aantal filmpjes binnen. Superleuk dat er toch nog zoveel teams hebben meegedaan! De jury heeft genoten van jullie filmpjes en er zijn mooie punten gereden. Voor de uitslag, klik op de "meer lezen" knop.

Fotowedstrijd "Sneeuw" 2021

En toen opeens was daar een echte winter! Mieke kwam met het leuke idee om een fotowedstrijd te organiseren. Met een knipoog naar de "Thuis tölt ie beter" wedstrijd, werd deze wedstrijd omgedoopt tot "Thuis sneeuwt het beter". En wat hebben we een leuke, mooie en grappige foto's mogen ontvangen. Binnenkort staan ze allemaal op deze website en ze zullen ook in de Flugrit te bewonderen zijn.  Voor de uitslag, klik op de "meer lezen" knop.

Fotowedstrijd "Halloween" 2020

Vorige week zaterdag kwamen op het nippertje de laatste foto's nog binnen op de mail en waren er in totaal 20 foto's ingeleverd. Heel leuk om te zien wat een creativiteit er in onze leden schuilt! De jury bestaande uit onze  eigen voorzitter Marjolein Strikkers en fotograaf Miranda van Assema (Miranda van Assema fotografie) heeft alle foto's met veel aandacht bestudeerd en besproken. De uitslag kun je vinden door op de "meer lezen" knop te klikken. Daar zijn natuurlijk ook alle inzendingen te bekijken.

Videowedstrijd 2020

Ook de videowedstrijd ging net als zoveel dingen dit jaar anders dan normaal. In plaats van bij elkaar te komen op een locatie om de filmpjes na te bespreken met de jury, hebben we alle filmpjes samen bekeken en besproken in een digitale omgeving. Als organisatie hebben we met de jury (Josien Warris en Carolien de Lauwere) van te voren wel even geoefend, maar op de dag zelf ging het supergoed en was het voor alle deelnemers enorm leerzaam.

Wedstrijd Heiloo oktober 2019

Op 20 oktober stond onze najaarswedstrijd gepland, maar het was nog spannend of het door zou gaan. Tot ruim een week voor de sluitingsdatum hadden nog maar weinig mensen zich opgegeven. Gelukkig is het helemaal goed gekomen met uiteindelijk 35 deelnemers. Mooi weer, blije mensen, leuke paarden en een grappige funproef maakte deze wedstrijd weer tot een groot succes! 

Jubileumdag Hestagaman 

Hestagaman bestaat dit jaar alweer 30 jaar en dit hebben wij afgelopen 28 september met een gezellige groep leden gevierd. Tijdens onze Noord-Hollandse “mini expo” hebben we 2 stoeterijen bezocht.  Stoeterij frá Skóti  in Weesp en Stoeterij Strandhólar in Camperduin. We hebben de dag afgesloten met een heerlijke barbecue bij ponyclub Heiloo, een vertrouwde plek waar we ook veel van onze wedstrijden houden. Het was een geweldige dag! Op naar het volgende jubileum! 

Wedstrijd Heiloo juni 2019

Als er iets is dat je niet verwacht in juni is het wel een onder water gelopen rijbaan. De hele nacht had het gespoeld van de regen en dag daarvoor trouwens ook. We vreesden een beetje voor de reactie van de deelnemers. Nergens voor nodig, zo bleek achteraf, want niemand heeft geklaagd. Sterker nog, iedereen spetterde gewoon vrolijk door het water!

Rassendefilé 2019

Op Hemelvaartsdag heeft Hestagaman het IJslandse paard vertegenwoordigd tijdens het rassendefilé bij de Passage Hoeve in de Beemster. Annemarie Wittebrood op Hátid en Linda Henneman op Katli hebben zich van hun beste kant laten zien met de akoestische tölt, snelle telgang en de bierproef. En dit alles werd aan elkaar gepraat door Manon Horsthuis. Het publiek was enthousiast, het zonnetje scheen en de sfeer was goed. Het was een geslaagde dag!