Vereniging Hestagaman


Hestagaman is in 1989 opgericht door een groepje enthousiaste IJslanderliefhebbers die allen hun passie voor het IJslandse paard graag wilden delen met streekgenoten. De meeste van hen hebben hun eerste contact met het IJslandse paard opgedaan bij Manege Gladur van de familie Zaadnoordijk aan de Groeneweg in Bergen. Ditzelfde geldt voor een groot aantal van de leden. De meeste oprichters zijn nog steeds erg actief binnen de vereniging of het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden.

In het vroege bestaan van de vereniging werden er regelmatig grote wedstrijden georganiseerd, bekend onder de naam “de Egmonden”. Later was Spaarnwoude de locatie waar een aantal van onze leden een belangrijke rol vervulde tijdens de Wereldkampioenschappen voor IJslandse Paarden in 1993.

De leden van onze vereniging zijn altijd ruim vertegenwoordigd op tal van grote wedstrijden. Velen zullen zich de EK’s en WK’s herinneren waarin zij deel uitmaakten van de equipe. Bijvoorbeeld Yvonne van Leeuwen met Sunna in 1989, Maaike Burggrafer van 1987 t/m 2001, maar ook Juliet ten Bokum, Mark en Marianne Timmerman, Marjolein Strikkers, Jaap en Yvonne Groven, Siggi Marínusson en jeugdruiter Noortje de Laat. Karin Hubbeling was meer dan eens chef d’ equipe.

Ook de jeugdruiters van Hestagaman zijn op veel wedstrijden vertegenwoordigd. In het verleden waren Lisa, Linde en Maren Groven erg succesvol. Zij reden zelfs mee op diverse internationale Youth Cups. In 2002 volgde Noortje de Laat hen op met een ticket voor de Youth Cup in Zweden. Weer twee jaar later deden jeugdleden Linda Tak en Reineke de Laat haar dat na op de door Nederland georganiseerde Youth Cup in 2004.

Vanuit Hestagaman is ook een aantal juryleden succesvol actief. Mark en Marianne Timmerman, Marjolein Strikkers en Carolien v/d Bunt zijn op veel wedstrijden te zien als jurylid.

Naast de sportliefhebbers bestaat de vereniging uit veel ondernemende recreatieve leden, die geregeld iets organiseren zoals ritten door heel Noord-Holland of activiteiten voor de jeugd.

Bovendien zal menigeen zich de indrukwekkende MEGA-strandritten uit 1989, 2003, 2005 en 2008 van Hestagaman blijven herinneren.

Downloads

img_icon hestagaman_statuten.pdf
img_icon hestagaman_huishoudelijk_reglement.pdf