Hestagaman organiseert een excursie naar stoeterij frá Skoti.


Hestagaman organiseert: Excursie naar ijslanderstoeterij frá Skoti.
Wanneer: 24 mei 2013 vrijdagmiddag van 16.00 uur t/m ongeveer 19.30 uur. Locatie: Stoeterij frá Skoti. Horn 25 te Weesp.

Voor wie stoeterij fra Skoti en Cunera en Marije Rauwerda nog niet kennen:
Wij zijn Marije en Cunera Rauwerda, tweelingzusjes zelfs, en we zijn opgegroeid in een gezin waar de liefde voor paarden en het goede buitenleven een grote rol spelen. We wisten al op jonge leeftijd dat ons hart ook bij paarden ligt. Het vuur voor het IJslandse paard wakkerde aan toen wij tijdelijk een IJslander te logeren kregen. Het prettige temperament, het goede karakter en de extra gangen maakten van een iedere rit een waar feest. De logeerpartij van de IJslander had ons uiteindelijk laaiend enthousiast gemaakt en we beseften dat dit was wat we wilden.

In een kromming van de Vecht ligt, in de weidse polder van Weesp, de IJslanderstoeterij frá Skoti. Stoeterij frá Skoti houdt zich bezig met de fokkerij van paarden op wedstrijdniveau, training van paard en ruiter, verkoop van paarden, aankoopadvies en aankoopbegeleiding van importpaarden uit IJsland. In onze optiek is het ideale IJslandse paard een paard met een goed karakter; vriendelijk en welwillend en heeft een goede uitstraling, maar hij moet ook kunnen spetteren in het bos of op de töltbaan.

Omdat het altijd leuk is om bij andere “IJslander-enthousiastelingen” rond te kijken en indrukken op te doen organiseert Hestagaman in samenwerking met Marije en Cunera een excursie naar stoeterij frá Skoti.
Wij krijgen een rondleiding over het bedrijf, informatie over k.i, de hengsten en de merries en wie weet zijn de eerste veulentjes al geboren.

De excursie gaat plaatsvinden op vrijdag 24 mei 2013 van 16.00 uur tot ongeveer 19.30 uur. Aan de inwendige mens is ook gedacht en wij worden voorzien van soep en broodjes.

De deelname aan de excursie is geheel kosteloos en er zit een maximum aan van 20 deelnemers.
Het verzoek is wel om te carpoolen ivm de parkeerruimte.

Lijkt het je leuk om mee te gaan? Geef je dan voor 17 mei 2013 op bij Henni Smit, via henni_smit@hotmail.com.