Wat ziet de jury en hoe rijdt je de beste proef! UPDATE


Voor de een is het rijden van een wedstrijd een mijlpaal om te kijken hoe ver de training is. Voor de ander is wedstrijdrijden een leuk uitje en vooral een gezellige dag. Voor iedereen is het leuk als de punten goed zijn en als de proef verloopt zoals gehoopt en verwacht.
Maar wat ziet de jury en waarom krijgt een combinatie een bepaald punt. Hiervoor zijn internationaal richtlijnen vastgesteld. Onder invloed van voortschrijdend inzicht op het gebied van het bewegingsapparaat van het paard en het dierenwelzijn veranderen deze richtlijnen. Wat vroeger een hoog punt opleverde kan nu wel het tegenovergestelde punt geven. Het is voor ruiters niet altijd duidelijk wat de jury wil zien en waarom.
Op 15 april gaan we het hebben over wat die richtlijnen zijn. Er zullen tips gegeven worden over hoe je het slimst je proef kunt rijden en wat je beter niet kunt doen of juist wel. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de achtergrond van deze richtlijnen. Er zal daarom worden stilgestaan bij de beweging en het rijden van IJslandse paarden.

Wij hebben Josien Warris bereidt gevonden om deze leerzame lezing te komen geven. Zij komt dit doen in de kantine van de ponyclub in Heiloo. Dit wordt gedaan aan de hand van beelden, dus zonder eigen paard! Josien is bekend in de IJslanderwereld als ruiter, jurylid en instructeur. http://www.josienwarris.nl/

Belangstelling? Kom dan op 15 april om naar Ponyclub Heiloo. Josien zal tijdens de wedstrijd de lezing houden. Toegang is gratis. De tijd wordt een week voor de wedstrijd bekend gemaakt hier op de site.