Lesdag werken aan de lange teugel


Lesdag werken aan de lange teugel van Lonneke van Veen

Wanneer: zondag 12 maart 2017
Waar: De Gouw 33 te Enkhuizen (Dierenkliniek Enkhuizen)
Kosten: 25 euro pp voor 1 half uur privéles, 40 euro pp voor 1 uur les met twee personen
Info en aanmelding: Henni Smit via henni_smit@hotmail.com

Wat informatie over deze lesdag:
Hestagaman organiseert een derde lesdag werken aan de lange teugel gewoon omdat het zo leuk is! Het werken aan de lange teugel is weer een heel andere manier van werken met je paard. Zoals je misschien wel weet loop je er naast/ achter, dus het is niet alleen werken voor het paard maar ook voor de mens.

Het werken met lange teugel kan een heel goede aanvullende oefening zijn op het trainen van een paard. Werken aan de lange teugel biedt vele voordelen. Het is een leuke manier van trainen die het paard leert vertrouwen op zijn trainer. Met de lange teugel kunnen erg veel oefeningen uitgevoerd worden, van schriktraining tot de hoge dressuur. Met de lange teugel kan bijna alles gedaan worden wat onder het zadel ook geoefend kan worden. Het is een goede methode om de conditie van het paard (en die van jezelf) op te bouwen en hem tegelijkertijd soepeler en beter aan de hulpen te krijgen.

Daarnaast is het een heel fijn trainingsonderdeel om de paarden te trainen op:

* het rechtrichten;

* nageeflijkheid;

* verkrijgen van balans;

* verkijgen van evenwicht.

De lessen op deze dag worden deze keer verzorgd door Lonneke van Veen. Lonneke heeft de driejarige instructeursopleiding gevolgd bij Astrid v/d Ploeg van Dressuur Natuurlijk in de Westbeemster.
Deze drie-jarige instructeursopleiding geeft de instructeur een brede basis op het gebied van gedrag, verzorging, communicatie, training en instructie. Alle onderdelen van de opleiding sluiten goed op elkaar aan waarbij het welzijn van het paard en het tegemoet komen aan zijn natuurlijke behoeften centraal staan. Natural Horsemanship en Klassieke Rijkunst zijn de pijlers voor de communicatie en training.

Je kan zelf bepalen of je één les of twee lessen wil volgen. Heb je geen lange lijnen dan kan Lonneke wat meenemen. Ook is er de mogelijk om les onder het zadel te volgen. Dit graag van te voren aangeven zodat we rekening kunnen houden met de indeling.

Mochten er mensen zijn die graag mee willen doen, maar hun paard niet mee kunnen nemen stel ik mijn Reynir voor 1 of 2 lessen lange lijnen ter beschikking. Reynir is bekend met diverse oefeningen in de lange lijnen.