Working Equitation clinic


Working Equitation Clinic door Nathaly Menkveld

Wanneer: zondag 20 maart 2016.

Waar: De Gouw 33 te Enkhuizen (Dierenkliniek Enkhuizen)

Kosten: 55 euro per combinatie. (opgeven is betalen, dan ben je zeker van je plek)
Inschrijfgeld overmaken op Iban:  NL47INGB0000079878 tnv Hestagaman te Bergen, ovv Working Equitation clinic 20 maart

Maximaal aantal deelnemers: 12, minimaal 8.

Info en aanmelding: henni_smit@hotmail.com

Wat informatie over deze clinicdag:
Working Equition is een nieuwe tak van sport. Working Equitation heeft zijn oorsprong vanuit de Zuid-Europese landen. Het was een arbeidsrijstijl van ruiters die grote kuddes koeien/stieren hoedden. Vandaag de dag is het in een modern jasje gevormd en is het toegankelijk voor elke ruiter en elk type paard. Met andere woorden, iedereen kan en mag hieraan deelnemen. Er zijn verschillende niveaus waarbij instapniveau met het B niveau in de dressuur te vergelijken valt. Het bestaat uit enkele onderdelen. Een dressuurproef, een obstakelproef en vanaf de WE2 optioneel een runderen proef. Een obstakelproef bestaat o.a. uit het nemen van een hek, over een bruggetje rijden, een L in rijden en weer eruit. Tonnen in een acht rijden, slalom, ringsteken balk zijwaarts ect. Allemaal vaardigheden waarbij het van groot belang is dat je paard licht en goed aan de hulpen staat. Een obstakel parcours verkennen en tegelijkertijd bouwen aan zelfvertrouwen. (Je kunt het ook als een schrikparcours zien maar wel uitgebreider omdat we ook dressuurmatig aan de slag gaan)

Wat kun je verwachten?

Nathaly beschikt over een volledig Working Equitation parcours welke zij op locatie mee kan nemen. We beginnen met een korte presentatie van de sport. Daarna gaan we het parcours verkennen met je paard aan de hand. Als iedereen zich op zijn gemak voelt gaan de deelnemers te paard onderdeel voor onderdeel uitproberen. Dit op een rustige speelse en veilige manier onder begeleiding van Nathaly dit vervolgens oefenen. Aan het eind van de clinic kunnen de deelnemers het volledige parcours apart uitproberen. Deze clinic duurt zo’n twee uur met uitloop van half uur.
Alle deelnemers krijgen een kleine folder welke ook voorbeeld van een dressuurproef bevat en een obstakelproef. Hierdoor kan men altijd achteraf ook nog blijven oefenen.